Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Η Ανάσταση και η Λύτρωση των ανθρώπων


Η Ανάσταση ήρθε και κατοίκησε στις καρδιές μας για άλλη μία φορά.Γευτήκαμε τους καρπούς του αγώνα μας πλουσιοπάροχα ακούγοντας τον Αναστάσιμο Παιάνα. Λαμπρύναμε τις ψυχές μας με το Φως το αιώνιο και μας δόθηκε η δυνατότητα  να γνωρίσουμε καλύτερα τον Χριστό μας μέσα από το πάθος,τον Σταυρό και τον Θάνατό Του,έναν Θάνατο που έφερε αιώνια ζωή.
Ζήσαμε στιγμές μοναδικές,στιγμές ανεπανάληπτες,στιγμές που αποτυπώνονται χαραγμένες στις μνήμες μας με την υπέροχη λέξη της ΑΓΑΠΗΣ. Της γνήσιας,αληθινής αγάπης του Θεού Πατέρα προς τα παιδιά του,τα παραστρατημένα,τα αμαρτωλά,τα δοκιμαζόμενα από τις εισβολές του διαβόλου.
Όμως ο Χριστός νενίκηκε τον κόσμο της αμαρτίας με την Θυσία Του επί του Σταυρού και άνοιξε τον δρόμο για την σωτηρία μας.
Μακάρι αδελφοί να καταλάβουμε αυτήν την σωτηρία και τις διαστάσεις που έδωσε στον κόσμο.
 Μακάρι φέτος να εμβαθύνουμε περισσότερο στο πνευματικό νόημα της Ανάστασης.
 Μακάρι να ανοίξουμε όλοι τις καρδιές μας στον Χριστό και να τον δεχθούμε οδηγούμενοι μαζί Του στην αιώνια λύτρωση μας.
Μακάρι το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ να γίνει βίωμα και τρόπος ζωής...ΜΑΚΑΡΙ!!
 Φέτος στη Ενορία μας ήταν όλα Υπέροχα
!! Όλα μύριζαν Ανάσταση, ο Ναός μας,οι Εικόνες,τα καντήλια,τα λόγια της Εκκλησίας,η ψαλμωδία,η κατάνυξη...όλα μας ανέβαζαν στον Γολγοθά και μας προετοίμαζαν για την Ανάσταση.
Θα ήθελα από την σελίδα μας αυτήν, να ευχαριστήσω και δοξολογήσω το Όνομα του Αγίου Θεού  που μας χαρίζει τέτοιες πνευματικές στιγμές. Είμαστε αλήθεια πολύ τυχεροί που είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί!! Να το εκμεταλλευόμαστε στην ζωή μας αυτό!
  Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοηθάνε στο έργο μας,τους Επιτρόπους που μοχθούν προσφέροντας χρόνο,τις κυρίες που τρέχουν για την Εκκλησία μας,την νεοκόρα μας,τα παιδιά του Ιερού που μας βοήθησαν αυτές τις ημέρες, τον Χριστόδουλό τον Θανασάκη,τον Ηλία,τον Γιάννη,τον Γιώργο...,αλλά και όλους τους πιστούς Ενορίτες μας και όχι μόνο, που ήρθαν αυτές τις ημέρες στην Ενορία τους, που ζήσανε μαζί μας το πάθος του Χριστού μας,που δακρύσανε μαζί μας βλέποντας τον Χριστό επί του Σταυρού και του Τάφου, που χαρήκανε με την Ανάσταση Του και ψάλανε μαζί μας το Χριστός Ανέστη το αγιασμένο βράδυ του Πάσχα.
Είναι αδελφοί ένα διαφορετικό συναίσθημα να βλέπεις τους ανθρώπους να είναι κοντά στην δοκιμασία του Χριστού,χαίρεσαι γιατί βλέποντας έχεις ελπίδες πολλές ότι όλα θα πάνε καλά,δεν θα μας εγκαταλείψει ο Θεός,θα είναι μαζί μας όπως μας το υποσχέθηκε πάσας τας ημέρας της ζωής μας..έως της συντελείας...αυτό μας κρατά!! Δόξα τον Θεό και Φέτος Ανάσταση...Δόξα τον Θεό!!
 Το βράδυ της Ανάστασης λίγο πριν πούμε το Χριστός Ανέστη, κοιτούσα τον κόσμο και η ψυχή μου πλημμύριζε από χαρά,έλεγα ,κοίτα Θεέ μου πόσοι είναι κοντά σου!! Ενίσχυσε τον αγώνα όλων,ευλόγησε τις ζωές μας,δώσε μας την αιώνια Ανάσταση!! Χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα ανθρώπους με τις οικογένειές τους,τα παιδιά τους,ανθρώπους  που γνωρίσαμε μέσα και από την σελίδα μας αυτήν και η χαρά μου μεγάλωνε. Ένα ευχαριστώ έβγαινε απο την ψυχή μου,ένα Ευχαριστώ!! Είμαι πιστεύω πολύ τυχερός που διακονώ σε αυτήν την Ενορία. Που συναναστρέφομαι με ανθρώπους ευλογημένους, ανθρώπους αγάπης και πίστης προς την Εκκλησία μας,την μαρτυρική μας Εκκλησία.
Ο Θεός να ευλογεί όλους μας,να μας χαρίζει πολλές πνευματικές χαρές,να μας φωτίζει τον νου και την καρδιά και να τον ακολουθούμε πάντοτε με αγάπη.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΟΙ....ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
                      Με Αναστάσιμες ευχές,
              ο Εφημέριος της Ενορίας, π.Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου