Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

ΆΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟΥ ΔΈΝΤΡΟΥ

 ΆΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ.


Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, η Κοινότητα Γιάννουλης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, συνδιοργάνωσαν ένα διήμερο εκδηλώσεων στην Γιάννουλη 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

 Ένα όμορφο διήμερο χαράς ελπίδας και ενότητας, μέσα σε ένα όμορφο κλίμα των Αγίων ημερών των Χριστουγέννων.

 Η Αρχή έγινε με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με την Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, να παιανίζει θαυμάσια χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 Στην συνέχεια η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Τσερώνη, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τις υπέροχες φωνές τους.

 Για τα παιδιά μας προβλήθηκαν δύο χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Οι δραστήριες Γυναίκες της Γιάννουλης, προσέφεραν εδέσματα σε όλον τον κόσμο με γλυκά και πίτες, καθώς και ζεστό κρασί.

 Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, τα παιδιά δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες , με την βοήθεια την υπεύθυνης της ζωγραφικής του Μορφωτικου Συλλόγου Γιάννουλης κ. Ζωής Καραμαλίγκα.

 Στο διαμορφωμένο κιόσκι του Ναού, σαν ένα παραδοσιακό δωμάτιο, ο ηθοποιός Δημοσθένης Χαρούλης, με τον δικό του δημιουργικό και παραμυθένιο τρόπο, παρουσίασε 3 Χριστουγεννιάτικες ιστορίες - παραμύθια, για μικρούς και μεγάλους και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το μουσικό σύνολο παραδοσιακών τραγουδιών με τους : Ελένη Θυμιούλα, Δημήτρη Μιχαλέ και Ηλία Τσακνάκη.

 Με την άψογη συνεργασία  της Εκκλησίας, της Κοινότητας και του Μορφωτικού Συλλόγου, προσπαθήσαμε να περάσουμε το πραγματικό μήνυμα των Αγίων ημερών, που είναι η Αγάπη και η Ελπίδα για ένα όμορφο και δημιουργικό μέλλον για όλους.

 Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, ευχαριστεί μέσα από την καρδιά του όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτη η όμορφη Γιορτή.

Τις Γυναίκες της Γιάννουλης που όλες τις προηγούμενες ημέρες, στην αίθουσα του Πνευματικόυ Κέντρου, ετοιμάζανε τα σκηνικά, το τζάκι, τα στολίδια και όλες τις κατασκευές, καθώς και στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου, όπως και στις γυναίκες που φτιάξανε στα σπίτια τους τα στολίδια. 

Ευχαριστίες στις κυρίες που φτιάξανε το ζεστό κρασί, τα εδέσματα, γλυκά και πίτες νηστίσιμα όλα, το κατάστημα ΔΕΜΠΕΛΑΣ για τα φωτάκια του Δέντρου, τον κ. Σπύρο Παναγιωτόπουλο για την τοποθέτησή τους, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου, για την παραχώρηση της Φατνης, το κατάστημα ΕΚΡΙΞΙΣ για τα φεγγαλικά, τους κ. Κωνσταντίνο Παπαδούλη, Δημήτρη Μπαρούτα και Σπύρο Καραγιάννη για τα ηχητικά, τον αγαπητό Δημοσθένη Χαρούλη για τα υπέροχα παραμύθια, η κ. Ζωή Καραμαλίγκα, υπεύθυνη της ζωγραφικής του Μορφωτικου Συλλόγου Γιάννουλης, τα φυτώρια ΓΚΟΓΚΟΣ για το Δέντρο των 6 μέτρων, την συνεργάτιδα της Ενορίας μας Άννης Τσιόγκα και το κατάστημα της ΛΙΝΑΤΣΑ,  την Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, καθώς και όλους όσους  πρόσφεραν με αγάπη στην όμορφη εκδήλωση.

 Τέλος ευχαριστίες πολλές στο τοπικό συμβούλιο Γιάννουλης και τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Δαβλέρη, για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης, την Πρόεδρο κ. Ιωάννα Σουρμελή και όλα τα μέλη, για την ουσιαστική προβολή του πολιτισμού μας, μέσα από την Παράδοση και την εν αγάπη συνεργασία σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις.

 Ευχόμαστε, η Γέννηση του Θεανθρώπου, να προσφέρει, Πίστη Ελπίδα, Αγάπη, Όραμα, να κάνουμε αγώνα ζωής και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στον Χριστό.

 ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ!!
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου