Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ο Ερχομός των Χριστουγέννων

 



Η Μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων, έρχεται. Η ημέρα κατά την οποία το Δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Ιησούς Χριστός, λαμβάνει το ανθρώπινο σαρκίο, για να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στον άνθρωπο να γνωρίσει την Αλήθεια και να σωθεί. 

  Δεν ήρθε με δόξες και τιμές, αλλά σε ένα σπήλαιο αλόγων ζώων, για να φανερώσει την πραγματική ταπείνωση και τον σκοπό της παρουσία Του στον κόσμο. Κατέβηκε ο Θεός στον άνθρωπο, για να ανεβάσει τον άνθρωπο στον ουρανό, αυτό το παράδοξο είναι το δώρο του Θεού για εμάς τους ανθρώπους. Ένα δώρο που αντί να το δεχθούμε, εμείς το σταυρώσαμε, το σκοτώσαμε, θελήσαμε να το διώξουμε από κοντά μας..... και το αποτέλεσμα? Να ζούμε χωρίς να ξέρουμε γιατί ακόμα ζούμε! 

   Ο Χριστός όμως γεννήθηκε! Κατόρθωσε να χωρίσει τον κόσμο στα δύο!! Γεννήθηκε και μας χάρισε φως στο σκοτάδι που ζούμε!! Ένα φως ελπίδας, λύτρωσης και αιωνιότητας . 

   Αυτές τις ημέρες της δοκιμασίας, η Γέννηση Του, είναι  ευκαιρία  να ψάξουμε στους εαυτούς μας να Τον βρούμε και τότε θα καταλάβουμε γιατί ήρθε τόσο αθόρυβα και ταπεινά. Μόνο αν τον γνωρίσουμε, μπορούμε και να τον καταλάβουμε. Μέσα από την ησυχία και την προσευχή θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται στην ζωή μας.  

  …..και μην ξεχάσουμε ποτέ πως η Γέννηση Του, είναι η αρχή της δικής μας αναγέννησης!!!! 

Καλή δύναμη , πολλές υπομονές και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!!! 

                                         Με σεβασμό και αγάπη. 

                                         π. Ιωάννης Κατρανίδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου