Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Προσκύνημα στην Ι.Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας.

   Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου,το Σάββατο 23 Νοεμβρίου η Ενορία μας πραγματοποίησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Οι προκυνητές έλαβαν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας που φυλάσεται στην Ιερά Μονή.
  Στο καθολίκο της Μονής τελέστηκε η Παράκληση της Παναγίας από τον Ιερέα της Ενορίας π.Ιωάννη με την ευλογία του γέροντος π.Μεθοδίου και διαβάστηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας. Στο τέλος της Παρακλήσεως ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π.Μεθόδιος οποίος γεννήθηκε στην Λάρισα και μεγάλωσε στην Ελασσώνα, ομίλησε στους προκυνητές για την ιστορία της Μονής,για τον Ιδρυτή Όσιο Νείλο τον Ηγιασμένο και ευχαρίστησε τους πιστούς που έφτασαν από την Γιάννουλη για να λάβουν την χάρη της Παναγίας και του Οσίου Νείλου.
Το μεσημέρι και το απόγευμα πέρασε ευχάριστα στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων δίπλα στην Λίμνη για φαγητό και καφέ.
  Το προσκύνημα αυτό ήταν ένα πνευματικά τονοτικό φάρμακο στον αγώνα της προετοιμασίας για την υποδοχή του Θείου Βρέφους της Βηθλεέμ. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη με την χάρη της Παναγίας μας και του Οσίου Νείλου.


                      

                    

       
  
                   

      

                  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου