Κ

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης Λάρισας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ενορία μας.....το σπίτι μας το στοργικό




 Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες των Αγίων μας, ξεκινάμε κάθε νέα χρονιά με μεγάλη αγάπη στην Αγία μας Εκκλησία και στην Ενορία μας που είναι το πνευματικό φυτώριο, το σπίτι μας το στοργικό. 
   Στους καιρούς που βρισκόμαστε χρειαζόμαστε περισσότερο τώρα τον Χριστό στην ζωή μας, όμως μας χρειάζεται και αυτός κοντά του, στο σπίτι του που είναι ο Ιερός Ναός. Ας οικονομήσουμε τον χρόνο μας και να είμαστε στην Εκκλησία ποιο συχνά, είναι βασικό για την σωτηρία μας, ιδιαίτερα στην Ενορία μας που μας χρειάζεται όλους, να είμαστε όλοι μαζί ένα σώμα, μια γροθιά πνευματική.
   Καλούμε, λοιπόν, όλους σας να είστε κοντά στην Ενορία μας, είναι το σπίτι μας, είναι το αποκούμπι μας, ελάτε να νιώσετε μαζί μας την χαρά της παρουσίας του Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων μας.
   Η Ενορία μέσα από τις πνευματικές συνάξεις  δίδει την ευκαιρία να βρισκόμαστε και να δοξάζουμε το όνομα του Θεού και να συζητάμε θέματα που θα μας βοηθήσουν στην ζωή μας.



  Κάθε Πέμπτη, την ώρα του εσπερινού,  τελούνται οι Παρακλήσεις της Παναγίας μας της Οδηγήτριας

  "Αρχονταρίκι Νέων" Κατηχητικές Συναντήσεις για τους Νέους και τα παιδιά μας, για να θωρακίσουμε πνευματικά τα νέα βλαστάρια μας, κάθε Κυριακή αμέσως μετά την Θ.Λειτουργία στο Πνευματικό & Νεανικό Κέντρο.

   "Πράξεις Ανθρώπων" Μια προσπάθεια της Ενορίας μας για τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να τα προστατεύσουν από τους κίνδυνους της εποχής, αλλά και να τροφοδοτήσουν και την δική τους ζωή με τον Χριστό. Μία αλυσίδα προσφοράς  μέσα από διάφορες δράσεις κοινωνικές και πνευματικές.


  Λειτουργεί στην Ενορία μας μια μικρή Έκθεση χριστιανικού υλικού,  που με τα έσοδα της ενισχύεται το κατηχητικό έργο και ζητάει από όλους μας την βοήθεια της.

  Μέσα από τις εορτές της Ενορίας μας, με την βοήθεια των κυριών που με αγάπη βοηθάνε την Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, συντηρούμε και καλλωπίζουμε τον Ναό διατηρώντας τον καθαρό και λαμπρό προς δόξα του Θεού και του Αγίου μας , όπως κάνουμε και για το σπίτι μας που θέλουμε πάντα να είναι περιποιημένο.
Ενισχυτική Διδασκαλία για παιδιά Γυμνασίου & Λυκείου. Μία προσπάθεια της Ενορίας μας να βοηθήσει τα παιδιά στα μαθήματά τους με την βοήθεια  Καθηγητών που ανταποκρίνονται Δωρεάν στο κάλεσμα της Ενορίας.


Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας. Γνωριμία με τον πλούτο της Βυζαντινής Μουσικής . Μαθήματα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 


Μέριμνα στους πάσχοντας. Επισκέψεις σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται μεταφέροντας τον παρηγορητικό λόγο της Εκκλησίας μας.



 
Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας, βοηθάει τους συνανθρώπους  μας  που έχουν ανάγκη  την  ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας. Ότι μπορεί ο καθένας ας προσφέρει στο κυτίο που βρίσκεται στον Ναό και να φέρνει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα.


 Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
*********************************************************************


Η Ενορία είναι το σπίτι μας, ας μην το αφήσουμε, ο Άγιος Γεώργιος μας θέλει κοντά του.


ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.....ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ



ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σεπτέμβριος : Εσπερινός  7:oo μ.μ---Όρθρος και Θ. Λειτουργία: 7:00-10:00 π.μ
Οκτώβριος : Εσπερινός  6:oo μ.μ---   Όρθρος και Θ. Λειτουργία: 7:30-10:30 π.μ
Νοέμβριος-Μάρτιος : Εσπερινός  5:oo μ.μ---Όρθρος και Θ. Λειτουργία: 7:30-10:30 π.μ
Απρίλιος : Εσπερινός  6:oo μ.μ---Όρθρος και Θ. Λειτουργία: 7:30-10:30 π.μ
Μάιος-Αύγουστος :  Εσπερινός  7:oo μ.μ---Όρθρος και Θ. Λειτουργία: 7:00-10:00 π.μ
Κάθε Πέμπτη, το απόγευμα την ώρα του Εσπερινού, η Παράκληση της Παναγίας μας.

*****************************************************************

Με αγάπη Χριστού, προς όλους τους ευλαβείς ενορίτες.
Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου